egy újabb utazóblog - vagy majd meglátjuk, mi lesz belőle

Vándormókus útinaplója

Vándormókus útinaplója

Videó: Különleges fényfestés ünnepeli a kínai turizmust

sárkány kelt életre a Gellért Szálló homlokzatán

2018. március 04. - vándormókus

sarkany-fenyfestes-gellerthotel.gifSzombat este különleges fényfestésben gyönyörködhettek a Gellért téren áthaladók. A kínai turizmus legismertebb elemei jelentek meg a Gellért Szálló homlokzatán: vörös sárkány, pandák, lampionok, legyezők, a Kínai nagy fal, vázák, szuperexpressz, pagodák, felhőkarcolók és tüzijáték dinamikusan váltakozó animációival ünnepelték a holdújévet, a kínai-magyar barátságot és a turizmust.

Tovább

Ezek voltak 2017 legnépszerűbb uticéljai

melyek egy részét nekem is sikerült 2017-ben felkeresni

2017-legnepszerubb-uticelok-repjegyhu.jpgJött a napokban egy levél valamelyik utazási irodától 2017 legnépszerűbb uticéljaival. Reklámozni nem akarom őket, úgyhogy nem is ezzel a részével akarok foglalkozni. De a lista talán érdekes lehet és ha már van egy lista, nézzük, hogy én hol is voltam ezek közül 2017-ben (vagy korábban)...

Tovább

Munkaszüneti napok 2018-ban

így alakulnak az újév extra szabadnapjai, hosszú hétvégéi és a hétvégi munkanapok

calendar2018-ccphotomarcoverchflickr.jpgNincs év vége újévi tervezés nélkül. Az egyik legfontosabb ilyenkor megnézni, hogyan is alakulnak majd a hosszúhétvégék (amikre jól lehet utazásokat időzíteni - általában extra szabadságok nélkül is), na meg persze az ezek áraként ledolgozandó hétvégi munkanapok is. Szóval lássuk, ezúttal hogyan alakul (át) a naptár!

Tovább

Videó: Cuki mókusokat etettünk Londonban

screenshot_2017-12-08_22_24_13.pngHa már utazó blog és Vándormókus néven indult, akkor eléggé adja magát, hogy az első (végre tényleg utazásról szóló) írások közt megemlítsem a blog névadó gazdáját, a mókusokat is.

Tovább

Cuki video Arunról az újszülött kiselefántról

nézd meg milyen édes az állatkert legújabb csöppsége!

arunkiselefant-zoobudapest-vandormokusbloghu.pngMég a kiselefánt bemutatásakor készítettem ezt a videót az akkor még névtelen cukiságról. Azóta már neve is lett. Egy darabig úgy volt, hogy ezúttal szakítanak majd az állatkerti szokásokkal, mert már túl sok A betűs név van a családban és így előfordulhat, hogy az állatok belezavarodnak, hogy kit szólítnak a gondozóik. Végül mégis csupa A betűs név közül szavazták meg a látogatók, hogy Arunnak nevezzék a kicsit.

Tovább

Videó: Nyári gumikacsa verseny Szentendrén

jobb később látni, mint sosem!

gumikacsaversenyszentendre-vandormokusbloghu.jpgTermészetesen nem életem legnagyobb utazása volt Budapestről egészen Szentendréig elutazni. Viszont ha már a nyáron ismét felkerestem a Rotary Club Szentendre jótékonysági gumikacsa versenyét a Bükkös patakon, akkor talán érdekes lehet erről is írnom. Mivel csináltam róla egy kis videót is, gondoltam, talán ezt is megosztom veletek, hátha nektek is tetszik annyira ez a kedves kis családi program, mint amennyire én szoktam élvezni évről-évre.

Tovább

Még több kedvezmény decembertől az e-vonatjegyekre

akár két számjegyű megtakarítást is jelenthet neten venni a jegyet

mav-eticket-qrkod-kallosbeamti.jpgÉn egyébként is jobban szeretem neten intézni a legtöbb dolgot, a MÁV pedig szerencsére eddig is adott némi kedvezményt online jegyvásárláskor. Decembertől viszont tovább növelik a netes jegyvásárlás kedvezményét.

Tovább

Nem jártam még mindenhol - de tervezem!

tarts velem ezen a blogon keresztül!

vandormokus-world-travelmap2017-matadornetwork.pngRégóta terveztem már, hogy indítok egy utazóblogot, hogy végre meg tudjam osztani az utazási élményeimet és ez adta meg a végső lökést, hogy végre belevágjak. Elsőként hadd osszam meg veletek, hogy merre is jártam - eddig...

Tovább
süti beállítások módosítása